Annons

Ingen alkohol efter två i Borås

Krogarna i centrala Borås bör inte få servera alkohol till klockan tre på natten.
Borås • Publicerad 1 oktober 2010
Brasseriet, Harrys, Torget, X & Y och Vinci får inte förlänga sina serveringstillstånd till 03.00.
Brasseriet, Harrys, Torget, X & Y och Vinci får inte förlänga sina serveringstillstånd till 03.00.Foto: Anders Robertsson

Det blir för stökigt för dem som bor runtomkring, anser miljönämnden.

Fem restauranger, Brasseriet, Harrys, Torget, X & Y samt Vinci har sökt tillstånd för att förlänga sin servering av alkohol. Samtliga utom restaurang Vinci har i dag tillstånd att servera alkohol som längst till klockan två. Vinci har tillstånd som längst till klockan ett på natten.

Annons

Men miljönämnden tycker inte att restaurangerna skall få förlängt tillstånd. Nämnden menar att de boende runt restaurangerna kan bli störda.

Redan nu kommer klagomål från restaurangernas grannar att de störs av högt ljud, främst från uteserveringarna.

– Vi yttrar oss bara, socialkontoret beslutar, säger miljöinspektör Josefin Odqvist. Men vi tänker på säkerheten och störningarna för de närboende.

I Borås är det i dag bara Grand som har öppet längre än till klockan två på natten. Ur Borås perspektiv är det nytt att så många restauranger nu vill förlänga sitt öppethållande.

Att ha öppet ytterligare en timma är viktigt, menar Johannes Kalioras, servitör och bartender på Torget och Brasseriet.

– Det gynnar försäljningen. Gästerna kommer sent, strax efter klockan 24 och gnäller när de får gå klockan två.

– Frågan är om det spelar någon större roll för de boende om de är störda till klockan två eller klockan tre, säger han. Allt extraöppet är en bonus för oss.

Marianne Hedenryd
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons