Annons
Polisen har ännu inga misstänkta och det är ont om tips efter skottdramat på Hässleholmen då en äldre man blev skjuten i båda fötterna.
Borås • Publicerad 11 februari 2010

– Jag tycker det borde komma in mer tips. Det hände ju vid 17-tiden på söndagen och två skott avlossades, säger Göran Arvidsson vid länskriminalen i Borås.

– Folk borde ha sett eller hört något, till exempel när gärningsmännen flydde från platsen efteråt, fortsätter han.

Annons

Den skjutne mannen, som närmar sig 70 år, har själv sagt att de två maskerade män som sköt honom var rånare.

Men bt.se har tidigare berättat att han utsatts för hot efter mordet i Viskafors, då den mordåtalade ville ha honom som vittne i rättegången.

– I nuläget arbetar vi utifrån vad som hände på Distansgatan. Vi har mannens uppgifter om rånet och kan inte säga om något annat ligger bakom detta, säger Göran Arvidsson.

De två männen som trängde sig in i offrets lägenhet och sköt honom i båda fötterna hade rånarluvor. De beskrivs som unga, kanske 20-25 år. De var 175-185 centimeter långa och mörkt klädda.

Det finns uppgifter om att två personer sågs på baksidan av huset och att gärningsmännen efter dådet kan ha försvunnit över innegården, mot Distansgatan och Åsvägen.

Dådet inträffade troligen 17:20-17:30. Den skjutne mannen är kvar på sjukhuset, men har hörts av polisen.

Polisen vill gärna ha tips om personer eller annat som skulle kunna ha samband med händelsen.

Den som sett eller hört något kan ringa länskriminalen 033-48 81 63, eller polisens växel 114 14 efter kontorstid.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons