Annons

Indisk street food intar Hötorget

Mor och son ger sig in i restaurangbranschen i Borås. Gujju står för ett nytt koncept med smårätter i street food-anda.
Borås • Publicerad 2 juli 2018

Här saknas innehåll

I gamla fransk-italienska Vinnaciolos lokaler ska restaurangen Gujju slå upp portarna på tisdag. Bakom satsningen står Varsha och Nikhil Mistry, mor och son, som för första gången öppnar en helt egen restaurang.

– Det var ett stort steg för oss att ta och det är väldigt mycket jobb som ligger bakom allting. Men läget är perfekt, mitt emellan högskolan och centrum. Det rör sig mycket folk här omkring och det ska vi ta vara på, säger Nikhil Mistry.

Nikhil och Varsha Mistry driver tillsammans restarurangen Gujju.
Nikhil och Varsha Mistry driver tillsammans restarurangen Gujju.
Varsha Mistry tillagar en chutney som är väldigt vanligt i det indiska köket.
Varsha Mistry tillagar en chutney som är väldigt vanligt i det indiska köket.
Annons

Konceptet är street food, eller gatumat. Precis som den Varsha Mistry växte upp med i Indien. Närmare bestämt i delstaten Gujurat i nordvästra delen av landet. Namnet på restaurangen, Gujju, är taget från platsen.

– Vi har många rätter från det området. Både vegansk, laktos- och glutenfri mat. Jag är van vid det från min mammas matlagning. Jag är också själv van vid att stå i köket och jobbade i Knallerian ett tag. Men då var det pannbiff och lövbiff – det här blir något het annat, säger Varsha Mistry.

Cassava, som används mycket i Afrika, kommer att friteras och serveras som sidorätt på Gujju.
Cassava, som används mycket i Afrika, kommer att friteras och serveras som sidorätt på Gujju.
Indien är känt för kryddrik mat. Exempelvis, masala, gurkmeja och koriander.
Indien är känt för kryddrik mat. Exempelvis, masala, gurkmeja och koriander.

Det finns redan ett stort antal indiska restauranger i Borås. Men både Varsha och Nikhil är säkra på att deras kommer att sticka ut i mängden.

–Vi serverar allting i halvrätter eftersom det finns så många smaker i indisk mat. Det betyder att man kan uppleva två eller tre rätter istället för en. Vi ville inte kalla det för tapas eftersom det är indiskt – men lite åt det hållet säger Nikhil Mistry.

Yousef BoussirSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons