Annons

Hyresgäst: "Jag hostar sot"

Hyresgästerna bor kvar i den eldhärjade fastigheten på Norrby, där det har brunnit fem gånger de senaste åren. Men det är inte bara bränder som är problemet. I vintras utsågs fastighetsägaren till ”Sveriges värsta hyresvärd”.
Borås • Publicerad 16 maj 2013
Jan Larsson räddades ut via ett fönster under branden. Dagen efter luktar det kraftigt av rök i både hans och grannen Elisabeth Eckerströms lägenhet.
Jan Larsson räddades ut via ett fönster under branden. Dagen efter luktar det kraftigt av rök i både hans och grannen Elisabeth Eckerströms lägenhet.Foto: Lars-Åke Green

– Vi försöker göra så mycket vi kan, säger fastighetsägaren, som har utsetts till Sveriges värsta.

Det luktar rök långt ut på gatan och trappan ner till källaren är svart av sot och randig av vatten. Kvällen före räddades Jan Svensson ut genom ett fönster i samband med branden. När BT träffar honom ska han snart tillbaka till läkaren.

Annons

– Jag mår bra, men jag hostar sot. På vårdcentralen tyckte de att jag skulle kollas upp igen, säger han.

Inne i lägenheterna luktar det också rök. Elisabeth Eckerström vaknade till på kvällen av att brandvarnaren tjöt.

– Då var det rök överallt. Men vi fick inte ens öppna fönstren, för då skulle det bli mer drag, berättar hon.

När elden var släckt fick de bo kvar i sina lägenheter över natten.

Hyresvärden Mohammed Radjaian äger tre fastigheter på Norrby i Borås. Billdalsgatan 1 och 3 har flera gånger varit föremål för kritik, både från kommunens miljökontor och från Hyresgästföreningen.

Själv hävdar han att det bara handlar om vissa hyresgäster, som ”klagar jämt”. Och han säger att han försöker åtgärda klagomålen.

– Men om någon säger att de har fel på kylskåpet eller tvättmaskinen är trasig, då måste jag ta det först. Då får fel på tapeterna och sånt komma i andra hand, säger han.

Polisen har inlett en förundersökning om branden och brottsrubriceringen var inledningsvis mordbrand.

– Men sedan får vi se vad den tekniska undersökningen leder till, säger Fredrik Zetterlund, inre befäl.

Läs mer i dagens tidning eller i e-BT här.

Karin Samuelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons