Annons
Lugnare i centrum än tidigare år.
Borås • Publicerad 8 augusti 2008

Cirka 100 omhändertagna för fylleri och 22 anmälningar om brott mot alkohollagen. Men inga våldsbrott förrän den allra sista kvällen.

Det är polisens facit för årets sommartorsdagar i Borås.

Annons

– En positiv utveckling jämfört med tidigare år. Framförallt är jag nöjd med att vi är nästan helt förskonade från våld på gator och i krogmiljöer, säger kommissarie Anders Cronehag vid Boråspolisen.

Sent i torsdags drog ett gäng killar omkring i centrum och Stadsparken och provocerade bråk som ledde till att fyra andra ungdomar blev misshandlade.

– Det är enda smolket i bägaren. För övrigt finns inga anmälningar om våldsbrott som kan relateras till sommarens torsdagskvällar, berättar Cronehag.

–Jag har själv varit ute och arbetat någon av torsdagarna. Jag tycker att det varit god stämning på stan och det har också andra vittnat om.

Under torsdagarna från slutet av juni och till och med i veckan omhändertogs totalt cirka 100 berusade personer.

Dessutom skrev polisen 22 anmälningar om brott mot alkohollagen, i samband med att man tog ifrån ungdomar öl, vin eller sprit.

– De misstänkta inte för brott utan betraktas som vittnen. Det är personerna som förser ungdomarna med alkohol som bryter mot lagen, förklarar Cronehag.

Sommartorsdagarna var alltså förskonade från våldsbrott fram till i veckan. Då drog sex, sju killar omkring och gav sig helt utan anledning på andra ungdomar som blev sparkade och slagna.

Minst en kille fick kraftiga skador i ansiktet och polisen bedömde att han behövde vård.

–Vad glor du på? kunde någon i gänget säga när det råkade stöta på ett lämpligt offer.

Annons

– Ingenting, blev svaret.

Det räckte för att han skulle bli nerslagen och sparkad när han låg på marken

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons