Annons

Hotade feriejobb räddas

Feriejobben räddas. Nästa vecka tar kommunstyrelsen beslut att fördela mer pengar.
Borås • Publicerad 26 februari 2008

Konsument Borås får utökad ekonomisk rådgivning och barnomsorgen i Sandhults kommundel får sina fyra miljoner kronor.

Pengarna kommer från den buffert där det sattes av pengar i samband med att kommunfullmäktige antog budgeten. Och nu kommer några nämnder att få sina önskade tillskott.

Annons

Årets feriejobb var hotade då avdelningen för arbetsmarknadsinsatser drabbades av minskade statsbidrag samtidigt som personerna som behöver stöd var ungefär lika många som tidigare. Feriejobben blir nu ungefär lika många som tidigare.

– Nu hamnar budgeten på samma nivå som 2007 och enheten får anpassa sig, säger ekonomichef Christer Johansson.

Konsumentnämnden får en miljon kronor till ekonomisk rådgivning.

– Jätteroligt, glädjande att man lyssnat på oss, säger Sonja Andersson, chef för budget- och skuldrådgivningen på Konsument Borås.

Redan i dag är det lång kö till skuldrådgivningen och man räknar med att få mer att göra när kronofogdemyndigheten skall halvera sina gäldenärer.

Sandhults kommundel får de fyra miljoner kronor extra man begärt för att kunna klara behovet av ökad barnomsorg.

– Jätteskönt, säger kommundelsnämndens ordförande Anna-Clara Vikman (m) om att kommunstyrelsen nu föreslås ställa sig positiv.

Det innebär att man kan lösa behovet av barnomsorg med nya paviljonger.

– Men jag hoppas att vi också kan enas om att se över behovet av ytterligare en förskola, säger hon. Det känns inte bra att i längden behöva betala dyrt för paviljonger.

Så fördelas miljonerna till olika nämnder Arbetsmarknadsinsatser får 5 miljoner kronor. Satsningen på feriearbeten för ungdomar räddas.Kollektivtrafiken får 11,9 miljoner kronor för bland annat ökad trafik och satsning på biogas.Gatunämnden får 4,8 miljoner kronor för försenat upphandlingsavtal och för att man inte fått höja taxan i färdtjänsten.Konsumentnämnden får 1 miljon kronor till ekonomisk rådgivning.Sandhults kommundelsnämnd får 4 miljoner kronor till barnomsorg.Socialnämnden får 2,3 miljoner kronor för ökade kostnader för arbetstidslagen.Sjöbo kommundelsnämnd får 360?000 kronor för att ansvara för projektet Action 3 inom äldreomsorgen.

Marianne Hedenryd
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons