Annons

Hotade att elda upp familj - får fängelse

En 43-årig man som tuttade på en gardin och hotade att låta sin son och före detta fru brinna inne döms till tio månaders fängelse.
Borås • Publicerad 31 mars 2014

Mannen kom i januari hem till sin före detta fru i Borås, som bor med parets gemensamma son och sin dotter. 43-åringen tände eld på bland annat en gardin och hotade exfrun och sonen till livet.

Dessutom slog han kvinnan med en sko och knuffade henne så att hon skadade sig i ansiktet och slog i knä och händer. Han har också hotat kvinnan och barnen genom att säga att han ska döda dem om de går till polisen.

Annons

Hoten och misshandeln mot exfrun har även drabbat kvinnans föräldrar, som fått sin bil sönderslagen med ett basebollträ och även tvingats ge 7000 kronor till 43-åringen – annars skulle han slå deras dotter.

43-åringen nekar till samtliga gärningar, förutom eldningen och att han har knuffat kvinnan.

Mannen döms för misshandel, olaga hot, skadegörelse och övergrepp i rättssak. Förutom fängelsestraffet ska han även betala 2000 kronor i skadestånd till kvinnan. Däremot döms han inte för utpressning, eftersom det inte är klart hur mannen gått tillväga för att tvinga till sig pengar från kvinnans föräldrar.

Johanna Kämpe
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons