Annons

Hopp tänt för ny bro vid Armbåga

Armbågabron har tagit ett stort kliv mot att förverkligas.
Borås • Publicerad 8 december 2008
Grafik: Li Edqvist
Grafik: Li EdqvistFoto: 

Pengarna, tolv miljoner, är avsatta och nu ska det tas fram ett förslag på ny detaljplan för området. Om allt klaffar kan spaden sättas i jorden om tidigast ett år.

– Tanken är att den här förbindelsen ska avlasta trafiken genom Knalleland och på Getängsvägen, säger Johan Persson som jobbar med trafikprojektering vid gatukontoret i Borås.

Annons

Redan i somras blev gatukontoret klara med sin förprojektering av den förbindelse som ska knyta ihop Armbågavägen och Repslagargatan i Knalleland. I veckan sade kommunstyrelsen ja till att stadsbyggnadskontoret kan ta fram ett förslag till ny detaljplan för området.

– Pengar finns redan avsatta till bron. Hälften i nästa års budget och hälften året därpå, säger Johan Persson.

Tolv miljoner

Kostnaden för bron beräknas till totalt tolv miljoner kronor.

Just nu håller gatukontoret på med en miljökonsekvensutredning som ska lämnas för bedömning till miljödomstolen. Johan Persson räknar med att handläggningstiden i miljödomstolen är drygt ett år. Överklagas beslutet kan det ta ännu längre tid.

I den bästa av världar kan brobygget vara igång tidigast våren 2010.

Hur kommer bron att se ut?

– Det blir en bro med två spann och ett stöd på mitten som står i vattnet, säger Johan Persson.

Exakt hur bron kommer att utformas är inte klart ännu.

Håkan Rosenqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons