Annons

Heilande barn bekymmer för Liseberg

Liseberg har mitt under högsäsongen fått problem med att barn gör Hitlerhälsning i åkattraktioner, uppger SVT Nyheter Väst.
Brott • Publicerad 17 juli 2019
Personer som gör Hitlerhälsning i åkattraktioner bekymrar Liseberg. Arkivbild.
Personer som gör Hitlerhälsning i åkattraktioner bekymrar Liseberg. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

– Det är jättetråkigt att ungdomarna som besöker oss gör så. För Lisebergs del så kan vi inte tolerera det här beteendet, säger Fredrik Löfgren, tillförordnad parkchef till SVT.

Sedan i april i år har nöjesparken noterat 40 fall då heilande personer fastnat på bild i olika åkattraktioner. Åtta av fallen har lett till polisanmälan.

Annons

– När ett sådant foto tas så tillkallar vi våra vakter och polis direkt. Vi vill visa att vi ser allvarligt på ett sådant beteende. Det är ju ett brott som har begåtts, säger Fredrik Löfgren.

Ofta handlar det om barn mellan 13 och 16 år. Är barnet under 15 år, och därmed inte straffmyndigt, pratar anställda i parken med föräldrarna. Ungdomarna avvisas också från nöjesfältet, och eventuella guldpass spärras tills vidare.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons