Heilande barn bekymmer för Liseberg

Brott Artikeln publicerades
Personer som gör Hitlerhälsning i åkattraktioner bekymrar Liseberg. Arkivbild.
Foto: Thomas Johansson/TT
Personer som gör Hitlerhälsning i åkattraktioner bekymrar Liseberg. Arkivbild.

Liseberg har mitt under högsäsongen fått problem med att barn gör Hitlerhälsning i åkattraktioner, uppger SVT Nyheter Väst.

– Det är jättetråkigt att ungdomarna som besöker oss gör så. För Lisebergs del så kan vi inte tolerera det här beteendet, säger Fredrik Löfgren, tillförordnad parkchef till SVT.

Sedan i april i år har nöjesparken noterat 40 fall då heilande personer fastnat på bild i olika åkattraktioner. Åtta av fallen har lett till polisanmälan.

– När ett sådant foto tas så tillkallar vi våra vakter och polis direkt. Vi vill visa att vi ser allvarligt på ett sådant beteende. Det är ju ett brott som har begåtts, säger Fredrik Löfgren.

Ofta handlar det om barn mellan 13 och 16 år. Är barnet under 15 år, och därmed inte straffmyndigt, pratar anställda i parken med föräldrarna. Ungdomarna avvisas också från nöjesfältet, och eventuella guldpass spärras tills vidare.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.