Annons

Här vill AB Bostäder bygga höghus

AB Bostäder i Borås vill bygga två nya höghus.
Borås • Publicerad 25 april 2014
Så här skulle de två nya höghusen på Margaretagatan kunna se ut.
Så här skulle de två nya höghusen på Margaretagatan kunna se ut.Foto: Mark & landskap

I nuläget räknar man med att husen, som ska ligga på på Margaretagatan på Norrmalm, totalt kan rymma närmare 90 lägenheter.

AB Bostäder har redan fastigheter i direkt anslutning till de två nya höghus som planeras, bland annat ligger det nybyggda äldreboendet Margaretagatan 9 i närheten.

Annons

– Vi vill fylla igen det hål som finns mellan djurparken och våra andra fastigheter. Vi har ett uppdrag från vår styrelse att vi ska vara offensiva när det kommer till att hitta mark för framtida bostadsobjekt och det här passar väldigt bra in i vår fastighetsportfölj, säger Bengt Engberg, affärsutvecklingschef på AB Bostäder.

AB Bostäder har tagit fram två olika skisser med höghus som är mellan åtta och tolv våningar. Hur höga husen kan bli i slutänden är inte klart i nuläget.

– Det är en ravin och en sluttning som vi fyller igen så de här husen kommer komma upp i bra höjd jämfört med andra i närheten.

I husen planeras för mellan 80 och 90 lägenheter och det ska vara hyresrätter. I botten av de båda husen ska en parkeringsanläggning byggas.

Nu begär AB Bostäder markanvisning och ändring av detaljplanen för att kunna genomföra projektet.

– Om kommunstyrelsen gillar idén och vi får markanvisning så kan området planläggas efter det. Det är en ganska enkel detaljplan, vi har inte buller eller sådant att ta hänsyn till. Och vägen finns redan utanför.

Om allt flyter på utan problem tror Bengt Engberg att husen kan vara färdiga för inflyttning under 2016 eller 2017.

– Norrmalm är ett område som ligger fint med närheten till terrängen och friluftsliv, och busshållplats finns bara någon gata bort. Det här området är något som vi tror kan locka både äldre och yngre.

Therece Tilly
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons