Annons

Här var de ljus...

Lilla Brogatan är redan avklarad, nu återstår Österlånggatan och Stora Brogatan för att få upp julens ljusslingor.
Borås • Publicerad 3 november 2009
Foto: 
Kent Olsson på Plåtslageritjänst i Borås HB i liftkorgen för att sätta upp julljusslingor på Österlånggatan, ett arbete som Plåtslageritjänst i Borås har gjort i sju år.
Kent Olsson på Plåtslageritjänst i Borås HB i liftkorgen för att sätta upp julljusslingor på Österlånggatan, ett arbete som Plåtslageritjänst i Borås har gjort i sju år.Foto: 

Beställare är Centrumfastigheter i Borås och det är sjunde året i rad som Kent Olsson åker upp i skyliften för att fästa upp ljusslingorna som sitter fast förankrade i fastigheterna.

– Totalt är det 67 slingor som skall upp innan årets ljusslingor tänds för första gången 26 november, säger Ingmar Olsson, en av ägarna till Plåtslageritjänst.

Annons

Samtidigt med att ljusslingorna sätts upp pågår trädbeskärning på Stora Torget. Det är Borås stads servicekontor som beskär ett 25-tal trädkronor runt torget. Man tar bort döda grenar och glesar ut kronan på träden.

– Det är de nya skotten som vi tar bort och vi gör träden snyggare, säger Lars-Göran Åsberg som till sin hjälp har en stor röjsåg samt en större lift för att komma upp till trädkronorna.

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons