Annons

Här fångas han på bild vid jätteknarkgömman

Narkotikapolisen i Borås riggade upp kameror vid knarkgömmor i skogen och fångade en 53-årig man på bild.
Borås • Publicerad 2 september 2014
Foto: Polisutredningen

Nu åtalas han för att ha hanterat drygt 37 kilo amfetamin, värt minst tio miljoner kronor.

BT har tidigare berättat om åtalet för grovt narkotikabrott och om beslaget av amfetamin som är ett av de största någonsin i området.

Annons

Polisen sökte med narkotikahund i omgivningarna runt 53-åringens hem i Härryda. Man fann flera gömmor med amfetamin. I en hittades 12,5 kilo narkotika, i en annan drygt tio kilo och i en tredje sju kilo.

Och så vidare.

Polisen spanade och ordnade även kameraövervakning vid två av gömmorna. Bilder som togs har nu blivit viktiga bevis för åklagaren.

En kväll i mitten av maj kom 53-åringen till en av gömmorna. Där hade polisen funnit drygt 3,6 kilo amfetamin i en skreva vid ett stenparti.

På bilden här intill är mannen bara ett par steg från gömman och han går rakt mot den.

Han anhölls och häktades och har suttit inlåst sedan dess, men 53-åringen förnekar brott:

– Jag var bara ute i skogen med hundarna och har inte varit i någon gömma. Har ni inga bilder där jag rotar i en gömma så kan ni glömma det, sa han i ett polisförhör.

Nästa vecka börjar rättegången mot mannen.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons