Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Publicerad 11 juni 2018

Sjuhärad

Polisen stoppade en bil vid 23-tiden där man misstänkte rattfylla. Men i stället för rattfylla (föraren blåste under 0,2-gränsen) hittade man misstänkt narkotika hos en av passagerarna i bilen.

Annons

Räddningstjänsten larmades till Hulta där en bil hade fattat eld av okänd anledning. Bilen stod på en gatuparkering och kunde släckas innan branden han sprida sig.

Polisen var även på plats och skrev en anmälan om skadegörelse genom brand.

Sverige

En olycka inträffade på en gård i Finspångs kommun på söndagskvällen. En man i 60-årsåldern klämdes fast i en lastbilskran och skadades så svårt att han avled, skriver P4 Östergötland.

– De skulle utföra en reparation på en kran som var monterad på en lastbil. I samband med det gick något fel och personen hamnade i kläm mellan kranen och chassit, säger Linus Martinsson, styrkeledare vid räddningstjänsten i Finspång, till radion.

Räddningstjänsten berömmer de personer omkring som ingrep och fick loss mannen samt påbörjade hjärt- och lungräddning. Men tyvärr gick mannens liv inte att rädda. (TT)

Vad är det som växer i Malmös kommuns blomkrukor? I de kraftiga betongcylindrar som placerats ut på Friisgatan skulle kommunen plantera "sommarblommor”. Men nu växer där cannabisplantor.

Förbipasserande reagerade på den karaktäristiska växten, vilket Sydsvenskan var först med att rapportera om.

Enligt växtexperten Jonatan Leo vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) råder det inga tvivel om att det är just cannabis. Trots att de vattnats har personal inte slagit larm om växterna.

För tidningen försäkrar Malmö kommuns presskommunikatör Linda Herkel att det självfallet inte är fråga om plantor som kommunen satt dit.

Annons

– Nej det är först nu vi får höra talas om det.

Gatukontoret kommer inte att göra något åt plantorna förrän under måndagen. (TT)

Världen

Ett amerikanskt stridsflygplan av typen F-15 har kraschat i havet utanför Okinawa i södra Japan.

Piloten sköt ut sig ur planet och kunde föras i säkerhet, bekräftar USA:s militär. Planet kom från USA:s flygbas Kadena i prefekturen Okinawa och var ute på ett träningsuppdrag. Olyckan ska nu utredas.

I december i fjol störtade ett amerikanskt militärplan omkring 90 mil sydöst om Okinawa på väg till hangarfartyget USS Ronald Reagan. Tre personer omkom. (TT)

Sex personer har hittats döda bland klippor nära havet, nedanför berget Sockertoppen, i Rio de Janeiro.

– De satt fast bland klipporna, vid kusten, säger en talesperson för räddningstjänsten i Rio.

Polisen har startat en utredning och har ännu inte uttalat sig om hur kropparna hamnade där eller personernas identitet.

Området runt den ikoniska bergstoppen var skådeplats för ett våldsdrama i fredags, då brasiliansk polis drabbade samman med beväpnade misstänkta gängmedlemmar. Skottväxlingen var så intensiv att den populära linbanan upp till Sockertoppen fick stängas av.

Efter insatsen visade polisen upp sex automatvapen för brasilianska medier. Den brasilianska militären har befäl över polisen sedan i februari, efter ett beslut av presidenten Michel Temer. (TT)

Linus DahlbäckSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons