Annons

Här är mer om lekplatsförslagen och valet: "Det är ingen lek"

Nu har de tre förslagen till hy lekplats i Stadsparken presenterats.
I november får alla barn i Borås rösta om vilken lekplats de vill ha.
Borås • Publicerad 6 september 2012
Förslag 2
Förslag 2Foto: 
Förslag 1
Förslag 1Foto: 
Förslag 3
Förslag 3Foto: 
Foto: 

Det alternativ som flest barn väljer skall också genomföras i sin helhet, lovar kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S).

Röstningen kommer att genomföras på biblioteken mellan 5 och 18 november. Alla barn mellan 4 och 12 år får möjlighet att rösta.

Annons

– Röstningen kommer att likna ett vanligt val, det är ingen lek, bibliotekarierna blir valförrättare med hjälp av lärare. Om det finns skolor som har svårt att ta sig till biblioteken kan vi åka ut med en mobil modul, säger Andreas Ekström (S), ordförande i valnämnden.

Ungdomsrådet kommer sedan att räkna rösterna under överinseende av valnämnden.

De tre förslagen är utformade på olika sätt. I alla tre ingår en interaktiv datoriserad lekdel.

Förslag 1 är indelat i rum där det skall vara lätt att hitta till de olika lekredskapen. Här finns bland annat stora gungor, schackspel och vatten

Förslag 2 har inspirerats av Viskan och det går en brygga genom hela lekplatsen. Här finns en del spektakulära redskap som en lekställning som inte finns någon annanstans i Sverige.

Förslag 3 är inspirerad av världen och miljön. Här finns en jordglob och en stjärnhimmel, en speciell jätteställning och är det av förslagen där det finns mest vatten att leka med.

Marianne Hedenryd
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons