Annons

Hägglund tog hjälp av Lega

Valfrihet, värdighet, familj och företagande är centrala begrepp när Kristdemokraterna val-spurtade i Borås.
– För oss är välfärd att kunna välja själv, säger partiledare Göran Hägglund.
Borås • Publicerad 14 september 2010
Foto: 

Med sig på Stora torget har han toppnamnet på riksdagslistan i Göteborg, David Lega, välkänd handikappidrottare med 14 världsrekord i bagaget.

– Jag är mer entreprenör än handikappad, säger David Lega.

Annons

Bland annat ligger han bakom partiets förslag om 10 000 jobb för funktionshindrade i offentlig sektor.

Valaffischerna handlar om att utmana bufflar och strutsar för att skapa ett mänskligare Sverige.

Vad är det som är omänskligt i Sverige i dag?

– Till exempel att funktionshindrade inte får tillträde till arbetsmarknaden, eller att det inom äldreomsorgen inte alltid är en rättighet att få komma utomhus varje dag, säger Göran Hägglund.

Familj, företagande, valfrihet och värdighet är några av ledorden.

– Vi är alla lika mycket värda och samtidigt alla unika. För oss är välfärd att inte vara beroende av system utan att ha möjlighet att välja själv, säger Göran Hägglund.

Äldreomsorgens kvalitet och vårdens tillgänglighet ska förbättras, men hur kan satsningarna kombineras med Alliansens föreslagna skattesänkningar?

– Vi har samma recept som de rödgröna och vill ha större skatteintäkter. Men i stället för att höja skatterna vill vi skapa fler skattebetalare genom att stimulera fram fler jobb, säger Göran Hägglund.

Under besöket i Borås fick även Hägglund ta emot utmärkelsen Barnens parti från organisationen Haro som arbetar för jämställdhet och föräldraskap.

– Vi har gått igenom partiprogrammen och jag måste säga att tyvärr var det ett överlägset enkelt val. KD inser vikten av föräldraskap och ser barnen. Det är sorgligt att barnen inte är en större fråga för övriga partier, säger Madeleine Wallin, ordförande i Haro.

 KD-turné för vårdplatser. Monica Selin, Benny Strandberg och Conny Brännberg på Stora torget, kl 13.30.

Anna Svalander (FP) kampanjar utanför City Borås, kl 18.15–19.15.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons