Annons

Hade nyrenoverat – då brann firmalokalerna upp

Manne Rashid har drivit Billackspecialisten i fem år. I natt totalförstördes firmalokalerna som han just hade renoverat färdigt.
Borås • Publicerad 24 augusti 2014
Foto: Anton Hedberg
Foto: Anton Hedberg
Foto: Anton Hedberg
Foto: Anton Hedberg
Foto: Anton Hedberg

Vid tiotiden igår kväll fick räddningstjänsten in larmet om att en byggnad på Ramnaslätt stod i lågor. När räddningstjänsten anlänt till platsen, visade sig branden vara mycket omfattande och mer resurser kallades in. Under kvällen och natten ringdes stationerna i bland annat Viskafors, Dalsjöfors, Fristad och Bollebygd in och som mest har räddningstjänsten haft 30 brandmän på plats.

– Det var på väg att bli övertänt, men de hann fram i rätt tid, säger styrkeledaren Bengt Söderlund.

Annons

Tack vare den snabba insatsen kunde branden begränsas, men den lokal där Manne Rashid har sin billackeringsfirma gick inte att rädda. Eftersom det fanns risk för att byggnaden skulle falla ihop och räddningstjänsten bara kunnat bekämpa branden utifrån, har släckningsarbetet tagit hela natten och delar av morgonen.

När BT anländer till platsen, möts vi av en märkbart tagen Manne Rashid. Han har drivit Billackspecialisten i fem år. Inatt har han bara varit hemma i fyra timmar – resten av tiden har han stått och tittat på släckningsarbetet.

– Allt var nyrenoverat, det var inte länge sen det blev klart. Det känns hopplöst just nu, säger han.

Manne Rashid har lagt flera år på att renovera lokalerna – allt blev klart för bara några månader sedan.

– Det är stora värden som gått förlorade. Men vi ska fortsätta driva verksamheten. Vi får hitta någon annan lokal där vi kan arbeta tillfälligt, vi har ju många kunder, säger han.

Enligt de anställda som Manne Rashid pratat med ska fyra bilar ha befunnit sig i lokalen när det började brinna. Totalt har Manne Rashid 11 anställda –flera av dem har också kommit till platsen efter att de fått reda på att det brunnit, bland annat Klaus Norrgård.

– Det är fruktansvärt. Jag trivdes så bra, det var ju nyrenoverade lokaler alltihop och sen får man se det här på morgonen i BT, det är ju det värsta som kan hända när allt bara brinner ner för en, säger Klaus Norrgård, som är anställd på Billackspecialisten sedan tre år tillbaka.

Vad som kan ha orsakat branden är fortfarande oklart. Lättantändliga ämnen som exempelvis thinner ska ha varit inlåsta i ett brandsäkert skåp och lokalen ska nyligen ha blivit besiktigad utan några anmärkningar.

– Allt var besiktat och säkert. Jag ha varit väldigt noggrann med den biten. Så jag vet inte vad som kan ha hänt, säger Manne Rashid.

Under dagen kommer polisen att genomföra en teknisk undersökning på plats.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons