Annons

Gunilla Carlsson besökte Borås

Biståndsminister Gunilla Carlsson (M) gillade vad hon fick höra, när hon i går besökte Borås och fick ta del av vad som uträttats till kvinnornas fromma i ökenstaden Garissa i Kenya.
Borås • Publicerad 11 september 2010
Boråsambassadören och ?Garissaläkaren? Carl-Axel Ekman berättade om sitt projekt för biståndsminister Gunilla Carlsson (M).
Boråsambassadören och ?Garissaläkaren? Carl-Axel Ekman berättade om sitt projekt för biståndsminister Gunilla Carlsson (M).Foto: Jan Lindsten

– Det gäller att ta vara på kvinnokraften, slog hon fast.

Gunilla Carlsson och folkhälsominister Maria Larsson (KD) gästade Borås i sin gemensamma valturné. Stadens moderater passade på att sammanföra de båda med Carl-Axel Ekman som tillsammans med sin fru och många donatorer uträttat storverk i Garissa med omnejd.

Annons

Väl kända för boråsarna är hans skildringar av hur det varit möjligt att arbeta bort den grymma sedvänjan med kvinnlig omskärelse, men Gunilla Carlsson hade inte mött honom förr.

– Omskärelsen fråntar kvinnor makten att arbeta. Detta visar hur viktigt det är med attitydförändringar, sa Gunilla Carlsson.

Jan Lindsten
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons