Annons

Glada miner på miljonmingel

Solen sken i kapp med alla inbjudna gäster.
Borås • Publicerad 29 maj 2008
Efter förfriskning och lite mingel var det dags att tåga in för den stora utdelningen. Sen delades miljonerna ut i stort och smått.
Efter förfriskning och lite mingel var det dags att tåga in för den stora utdelningen. Sen delades miljonerna ut i stort och smått.Foto: Anders Robertsson

Alla var glada – för stort och smått.

I går fick 96 föreningar, skolor och andra dela på 11,5 miljoner kronor.

Annons

Föst var det välkomstdrink och lite mingel, sedan tågade hela skaran in på Grand ackompanjerade av Fristad drillflickor och Kulturskolans orkester.

Stiftelsen Föreningssparbanken lämnar tillbaka utdelningen av sina aktier i Swedbank till olika aktörer i Sjuhärad.

Denna gång var det 96 olika som fick allt från några tusenlappar till två miljoner.

En del föreningar har ansökt om ”blygsamma” summor till att köpa in skidutrustning, matchställ eller liknande, medan sju ansökningar från Högskolan ger totalt nästan 5,5 miljoner.

Och det är inte säkert att det är lättare att få ett litet bidrag än ett stort:

– Nej, ibland kan det vara tvärt om. Det beror helt på vad det är för något, säger Erik Hultman som är huvudman för stiftelsen.

Men för alla som fått sina önskningar bönhörda var det naturligtvis en glädjens kväll. Det lär vara minst lika många som söker pengar nästa år.

Pelle Boersma
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons