Annons

Funktionshindrad: "Sov i duschen"

På lägret för funktionshindrade missade personalen att se till att alla kom i säng på kvällen. En av lägerdeltagarna säger sig ha sovit i duschen.
Borås • Publicerad 11 november 2014

Misstaget upptäcktes då en anställd småpratade lite med en av lägerdeltagarna en morgon. Den anställde fick höra att lägerdeltagaren frusit under natten och att det varit hårt. När den anställde frågar varför säger lägerdeltagaren sig ha sovit i duschen istället för i sängen.

Vidare efterforskningar och frågor till andra på lägret gör klart att lägerdeltagaren i varje fall inte sovit i samma säng som vanligt. Dock har personalen använt toaletten med dusch, och uppger att det då var tomt där. Personalen upptäckte också att en annan säng är tillstökad, och tror att lägerdeltagaren i stället sovit där.

Annons

När föräldern informeras säger hon att lägerdeltagaren har livlig fantasi och dålig tidsuppfattning. En stund i duschen kan ha upplevts som längre än den var.

Personalen har fått veta att de har brustit i sina rutiner och nu utreds misstagen enligt lex Sarah.

Anne Bengtsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons