Annons

Fullspäckat i demokratisk anda

Ökad kunskap om rättigheter och möjligheter ska ge större inflytande.
Borås • Publicerad 5 maj 2014
Maja Karlsson, ledamot, och Linus Björnqvist, ordförande, från ungdomsrådet hoppas att evenemanget Demokrati 12?24 ska sporra besökarna att engagera sig i demokratins tjänst.
Maja Karlsson, ledamot, och Linus Björnqvist, ordförande, från ungdomsrådet hoppas att evenemanget Demokrati 12?24 ska sporra besökarna att engagera sig i demokratins tjänst.Foto: Andreas Carlsson

Det är förhoppningen när ungdomsrådet i Borås på fredag den 9 maj bjuder in allmänheten till Brygghuset för ett tolv timmars späckat evenemang i demokratins anda.

– Som ung går det påverka, men det är många som inte vet hur, säger Linus Björnqvist, ordförande för ungdomsrådet.

Annons

Hur man kan få sin röst hörd, är en av de frågorna som diskuteras, när ungdomsrådet i Borås arrangerar Demokrati 12–24. Bland annat står föreläsningar, workshops och speed-dating på programmet.

– Det finns något för alla. Som besökare kan man ställa politikerna till svars för de beslut de har tagit, men även fråga och diskutera om det är något undrar över. Det är bara att komma ner, säger Maja Karlsson, ledamot i ungdomsrådet.

Läs mer i måndagens BT eller i eBT.

Isak Andersson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons