Annons

Full fart i Borås inför UF-tävling

Inte förrän i mitten av mars ska vinnarna bland alla unga företagare i Sjuhärad koras.
Borås • Publicerad 5 december 2008
??Hur står det till här, då? Läraren Yvonne Persson kollar in läget för Amanda Czolowskis, Anton Anderssons och Christoffer Anderssons UF-företag.
??Hur står det till här, då? Läraren Yvonne Persson kollar in läget för Amanda Czolowskis, Anton Anderssons och Christoffer Anderssons UF-företag.Foto: Jan Lindsten

Men runt om på gymnasieskolorna pågår förberedelserna för den stora UF-tävlingen för fullt.

På Almåsskolans handelsprogram har tredjeårskursarna bildat åtta UF-företag som nu finslipar detaljerna inför provmässan den 28 januari på Åhaga.

Annons

– Eleverna har varit mycket kreativa och kommit med bra företagsidéer, säger läraren Yvonne Persson.

Till provmässan är 60 företag från gymnasieskolorna i Borås anmälda, och till den regionala inte mindre än 170 från hela Sjuhärad.

Den svenska finalen i Ung Företagsamhet hålls i Stockholm, och dit har en rad unga Boråsföretagare kvalificerat sig, bland annat från Almåsskolan.

– Vi lär oss massor, men lektionstiden räcker ju inte till, säger Amanda Czolowski som tillsammans med tre killar startat SaveAnAnimal UF.

Jan Lindsten
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons