Annons

Från sju till 1500 bilar till Trollhättan

I morse körde ett gäng Saabentusiaster mot Trollhättan och Saabfabriken.
Borås • Publicerad 17 januari 2010
Anders Jensen, längst till vänster, hade samlat ihop ett gäng Saabentusiaster från Sjuhärad som styrde kosan mot Trollhättan nu på morgonen.
Anders Jensen, längst till vänster, hade samlat ihop ett gäng Saabentusiaster från Sjuhärad som styrde kosan mot Trollhättan nu på morgonen.Foto: Tomas Karlsson

Anders Jensen, Saabentusiast från Borås, lyckades samla ett gäng Saabägare som ville manifestera för Saab. Tidigt i morse åkte de mot Trollhättan för att delta i den stora konvojen som ska köra genom Trolllhättan under eftermiddagen med anledning av turerna kring Saab och GM:s beslut att lägga ner biltillverkaren.

De var sju SAAB-bilar när de lämnade Borås men många anslöt sig längs med vägen och när de nästan var framme vid Trollhättan kunde han inte se slutet på konvojen.

Annons

– Vi är nu runt 25-30 bilar, låter Anders Jensen meddela från en sprucken telefonlinje.

Då var klockan runt tio. När klockan hunnit bli 14.00 är Anders Jensen helt överväldigad.

– Nu är vi runt 1500 bilar totalt och det ser inte ut som att alla får plats. Det är väldigt kul att det kommit så många bilar hit till Trollhätan, säger Anders och förklarar att han ser bilar från Holland, Norge, Danmark, Finland och England.

Håkan Rosenqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons