Annons

Första familjen flyttar in

Lite småjobb återstår, besiktningen av lägenheterna pågår, men i dag började de första familjerna flytta in i Borås högsta hus.
Borås • Publicerad 13 maj 2014
Foto: 

Live-published photos and videos via Shootitlive(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.borastidning.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())

Under tre veckors tid kommer Borås högsta hus, Nejlikan 1, sakta men säkert att fyllas med liv.

Annons

– Vi går igenom lägenheterna med kunden och checkar av allt de behöver veta. Genomgången tar ungefär en timme och vi visar sex lägenheter per dag, säger Hökerum byggs platschef Pentti Hulkkonen.

I dag började de första flytta in. Daniela och Ion Folea fick en rundvandring i sin nya lägenhet och en titt på husets allmänna utrymmen, guidade av inflyttningsvärden Jimmy Appelqvist.

– Det ser väldigt bra ut, säger Ion Folea.

När flyttar ni in?

– Vi börjar flytta in i dag. Vi har haft ett år på oss att planera så det kommer att gå smidigt, säger Daniela Folea.

Huset som mäter 70 meter över marken och är på totalt 21 våningar innehåller allt som allt 81 lägenheter. Hissen i huset är hissnande snabb och transporterar sina passagerare med en hastighet av två meter per sekund.

På översta planet finns det två övernattningsrum, ett litet kök och en relaxavdelning. Bastun har stora fönster som vetter åt söder.

– Det här är nog utan tvekan den bastu i Borås som med bäst utsikt, säger Jimmy Appelqvist.

Granne med Nejlikan 1 håller Hökerum bygg på att uppföra ytterligare ett hus, Nejlikan 2. Huset blir åtta våningar högt och kommer att innehålla 66 lägenheter som ska vara inflyttningsklara i mars 2015.

Håkan Rosenqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons