Annons

Förskolebarn bjöds på dockteater

"Lilla Anka söker en vän" är namnet på Hemgårdens dockteaters nya pjäs.
Borås • Publicerad 16 februari 2010
Hemgårdens dockteater skådespelare träffar de unga teaterbesökarna från Solgårdens förskola, efter föreställningen, då barnen fick saft och en bulle. Dockteaterskådespelarna: Aulikki Kujala, Lotta Arturén, Monica Maiuanen, Agneta Karlsson med teaterhunden Sara, Monica Larsson och Anders Jölaid.
Hemgårdens dockteater skådespelare träffar de unga teaterbesökarna från Solgårdens förskola, efter föreställningen, då barnen fick saft och en bulle. Dockteaterskådespelarna: Aulikki Kujala, Lotta Arturén, Monica Maiuanen, Agneta Karlsson med teaterhunden Sara, Monica Larsson och Anders Jölaid.Foto: PeGe Johansson

Föreställningen har växt fram, alla inblandade har deltagit i utformningen av pjäsen, som handlar om den lilla ankan och hennes vänner som får den tjuvaktiga skatan att bli vän med alla de andra djuren.

– Vi hade premiär just idag och vi ska spela tisdag till torsdag. Inbjudan har gått ut till alla förskolor från fyra år att komma och titta, under vinterlovet. Det nya för oss i dockteatern att vi nu också fått teknisk utrustning med ljus och ljud vilket gör att föreställningen blir kvalitetsmässigt bättre. Direkt så här efter premiären känns det väldigt skönt att den unga publiken var så entusiastisk, säger Agneta Karlsson, en av skådespelarna.

Efter premiären gick skådespelarna ut till barnen och visade upp sina dockor, allt medan barnen drack saft och åt en bulle. Ett uppskattat inslag när barnen fick träffa ankan, skatan, katten, papegojan och naturligvis huvudrollsfiguren "Den lilla ankan".

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons