Annons

Förrymda tjurar hittade hem efter fyra veckor i skogen

I drygt fyra veckor har bonden Stefan Larsson haft svårt att sova om nätterna.
Borås • Publicerad 25 augusti 2014
Foto: Lennart Magnusson

I lördags återvände så hans tre förrymda tjurar tillbaks till bondgården i Målsryd.

– Det är som att en tung sten har släppt från hjärtat. Jag har varit så orolig, säger den lättade bonden.

Annons

I slutet av juli rymde åtta av Stefan Larssons tjurar från gården han driver i Målsryd. Taggtrådsstaketet hindrade inte djuren från att hoppa över och försvinna in i skogen. Fem av dem återvände inom några dagar, men sedan fyra veckor tillbaka har tre av tjurarna hållit sig borta.

– Jägare som har gått i skogarna i området har hört av sig och berättat att man har sett dem cirka två kilometer från gården. Sedan dess har jag lagt ut foder åt dem varje morgon, som sedan har varit uppätet på kvällen, säger Stefan Larsson.

När han så i lördags var ute och promenerade med sin fru lyckades han äntligen få en skymt av sina djur i den täta skogen.

– Jag hade som tur var med en spann foder ut som jag använde för att locka med dem tillbaka hela vägen till gården. Det är så härligt att se dem tillbaka.

– Nu ska jag kunna sova gott om nätterna igen.

Niclas Liljenby
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons