Annons

Företagsprofilen har tröttnat på skadegörelsen

Att ungdomar pallar äpplen i trädgården får man kanske leva med, men när det ger sig på huset och kastar sten på rutorna har det gått för långt, tycker företagsprofilen Reimar Westerlind.
Borås • Publicerad 18 september 2012
Foto: Lennart Magnusson

Reimar Westerlind och hans fru har bott i sitt hus på Parkgatan ända sedan 60-talet.

Att barn och ungdomar kommer dit och pallar frukt ur trädgården är något som han lärt sig att leva med.

Annons

– Om de stjäl lite äpplen eller plommon, det struntar jag väl i. Men jag gillar inte när de förstör, säger han.

Han berättar att han flera gånger haft problem med avbrutna grenar, förstörda fruktträd och stora hål i häcken. Flera gånger har han varit i kontakt med skolan och med fritidsgården i närheten och försökt förklara att barnen och ungdomarna gärna kan få frukt av honom, bara de frågar först.

– Trots det kommer de hit och stjäl och förstör. Då blir jag förbannad.

Men för några dagar sedan gick skadegörelsen längre än vanligt. Någon har kastat sten på huset och krossat ett antal fönsterrutor.

– Antagligen har det att göra med att jag säger ifrån. Då ska de hämnas eller något. Men jag tycker det är viktigt att säga till om sådant här, vad får vi annars för ett samhälle, frågar han sig.

– Det är klart att jag skulle kunna sätta upp en grind och taggtråd runt min tomt, men så vill jag inte behöva leva, säger han.

Reimar Westerlind har anmält skadegörelsen och hoppas nu att polisen ska ta förövarna.

Patrik Westerlund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons