Annons

Företag flyttar till Viared

Företaget Sandatex planerar för en flytt till Viared.
Borås • Publicerad 13 augusti 2014
Foto: Anders Robertsson/arkiv

Fler produkter gör att företaget behöver större lokaler.

Sandatex är leverantör av markisväv och solskyddstextiler. I dagsläget har de lokaler i Lundaskog, invid Ljusexperten, men har nu växt ur sina nuvarande lokaler. De är nu på väg att köpa en av kommunens tomter på Viared Norra, på samma sida som Biltema.

Annons

– Vi har stora lager och får inte plats i våra lokaler längre. Vi har två reservlager nu och när vi bygger nytt kommer vi kunna få allt samlat. Det blir smidigare för oss, säger Lars Johansson, delägare i Sandatex.

Tomten som Sandatex planerar att köpa är knappt 11 500 kvadratmeter stor och köpeskillingen är strax över fyra miljoner kronor. Nuvarande tidsplan är att de nya lokalerna ska vara färdiga i december 2015. I nuläget har företaget elva anställda.

– Vi har nyss anställt mer folk, men jag tror att vi är ungefär lika många när vi flyttar in i de nya lokalerna. Men på sikt vill vi förstås växa.

Sandatex har länge varit spekulanter på tomter på Viared och faktum är att den kommande flytten blir något av en flytt hem. Företaget hade sina lokaler bredvid Ellos för drygt tio år sedan men flyttade därifrån till Lundaskog då de lokalerna blev för små.

– Vi får ju bättre skyltläge nu. Även om vi inte jobbar mot slutkonsument kan det nog vara bra, säger Lars Johansson.

Det är kommunfullmäktige som fattar slutligt beslut om att godkänna tomtförsäljningen.

Therece Tilly
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons