Annons

Förbjudet att dricka öl i centrum

Försommaren är här med studentfirande och studentbaler. Men se upp med alkoholförtäringen på allmän plats – polisen kan bötfälla dig om du väljer att korka upp i centrum.
Borås • Publicerad 1 juni 2013
Foto: Helena Berg

- Det är ganska vanligt så här års, man kan väl säga att det främst är en vår- och sommarföreteelse. Sen har vi våra missbrukare som dricker utomhus året runt, säger Lars-Åke Grönbäck, biträdande operativ chef vid Boråspolisen.

Tvärtemot vad många tror finns inget generellt förbud mot att dricka alkohol på allmän plats i Sverige. Däremot har varje kommun lokala ordningsföreskrifter där det anges exakt var det är förbjudet i just den kommunen.

Annons

I Borås är det totalförbjudet att förtära alkohol inom en zon i centrum, men även utanför zonen finns begränsningar.

Att man inte får dricka starksprit, vin eller starköl i någon av parkerna i Borås stad innebär att de som vill ha en picknick med vin i det gröna får hålla sig hemma i trädgården – om man nu har någon.

- Jag kan förstå att många tycker det är trevligt att sitta i stadsparken med ett glas vin, men det vi främst vill komma åt är ett ohejdat drickande ute på stan – inte en familj som har picknick. Men tyvärr är det svårt att göra undantag.

Läs mer i dagens BT.

Erik Terneborn
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons