Annons

Familjeveckans konsekvenser i Borås ska utredas

Vad kommer Socialdemokraternas förslag om familjevecka få för konsekvenser i Borås? Den frågan väcker Alliansen i Borås - och nu ska frågan utredas.
– Det kommer få konsekvenser för Borås stad, säger Annette Carlson (M).
Borås • Publicerad 8 september 2018
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Förra veckan lovade Socialdemokraterna i sitt valmanifest att införa en extra ledighetsvecka för föräldrar till barn mellan fyra och sexton år. Reformen har kallats familjevecka, och redan nu har diskussionen tagit fart i kommunstyrelsen i Borås.

Allianspartierna i Borås lyfte i ett initiativärende frågan om vad ett införande skulle få för konsekvenser för Borås stads verksamheter.

Annons

– Om det här förslaget blir verklighet så kommer det få konsekvenser för Borås stad som arbetsgivare, det är något vi behöver få med oss i det kommande budgetarbetet, säger Annette Carlson (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S) redovisade siffror som säger att 9819 barnfamiljer i Borås berörs av förslaget.

– Det är många som får ta del av detta, det är stor och viktig reform. Det är en jättebra fråga du tar upp, säger Olsson, stolt över partiets förslag.

Annette Carlson menade att det kan vara många kommunanställda som berörs, och att kommunen kommer behöver se över sin vikariesituation.

– Risken är att det blir väldigt dyrt för kommunerna i Sverige, säger Carlson.

Kommunstyrelsen beslutade att remittera frågan till stadsledningskansliet för utredning.

Joel EngblomSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons