Annons

Familjen Björsson, Norrmalm

"Att vi är trygga och gör saker tillsammans"
Borås • Publicerad 11 mars 2012
Familjen Björsson.
Familjen Björsson.Foto: Mikael Hermansson

Carl och Marie Björsson bor tillsammans med barnen Linnea, Oskar och Lisa på Engelbrektsgatan. De bodde tidigare i lägenhet på Liljeberget men flyttade in i sitt radhus i midsommartid förra året. Maria arbetar som förskollärare på Kvarngården och Carl som programmerare. Han kommer från Boxholm i Östergötland och hon från Vårgårda. De går i kyrkan vid bröllop och begravning.

Vad är viktigast i livet?

Annons

– Stor fråga, skrattar Carl Björsson. Ska man svara fint eller vad man tycker? Att må bra på alla sätt, det är nog mitt svar om jag ska vara ärlig.

– Det var svårt att sätta ord på det, vi brukar inte göra det så här konkret, men grunden är kärleken, säger Marie Björsson. Så är det.

Vi sitter i köket. Marie Björsson har just förhört äldsta dottern Linnea på läxan. Från nedervåningen hörs ljuden från de yngre syskonen. Det är en vanlig vardagskväll

Vad är viktigast för er som familj?

– Att det är vi, att vi är trygga tillsammans och gör saker tillsammans, säger Carl Björsson. Marie Björsson går ett steg längre och säger att ”det är viktigt att alla känner sig delaktiga, att vi två är tillåtande och låter barnen vara med överallt”.

– Det är ju lite så vi har blivit uppfostrade, att man är med oavsett ålder.

Vad är viktigast för er där ni bor?

– Tryggheten, säger Marie Björsson. Utan tvekan. Och vi trivs här, och är trygga.

– Att skolan och förskolan är bra, säger Carl Björsson. Det är viktigt just nu.

Mikael Hermansson, ledarskribent
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons