Annons

Familj körde olovligt

Mamman hyrde lastbilen – men sonen körde fordonet utan lastbilskort.
Borås • Publicerad 4 oktober 2010

I dag dömdes båda i Borås tingsrätt.

Historien utspelade sig den 9:e mars i år. Sonen, 54 år, behövde hyra en lastbil för att hämta en trasig moped. Mannen hade inget eget körkort så hans 74-åriga mor fick lov att hyra och köra bilen.

Annons

När de undertecknat hyresavtalet sade plötsligt kvinnan att hon var trött, och ville att sonen skulle köra. Trots att personalen på hyrbilsfirman sagt att ingen annan än kvinnan fick köra bilen, så hoppade ändå 54-åringen in i förarsätet och körde iväg. Då larmade hyrbilsfirman polisen.

Både mamman och sonen förnekade brott, eftersom de båda hävdade att mamman ramlat på vägen till hyrbilsfirman och därmed inte kunnat köra på grund av smärtan.

Sonen döms för olovlig körning medan mamman döms för tillåtande av olovlig körning. Båda döms till 30 dagsböter á 50 kronor.

Joel Engblom
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons