Annons

Ewald värmde blöt publiks hjärtan

Högtryck i högtalarna – lågtryck över publiken. När Anton Ewald med flera spelade på Stora torget i Borås fick uppträdandet tydlig konkurrens av åskovädret.
Borås • Publicerad 27 juli 2014
Foto: Jan Pettersson

Det var turnén Opel Big fan of summer, en sommarturné där det kända bilmärket vill inskärpa en ungdomlig image genom uppträdande av popartister, som nådde Borås igår. Men vädrets makter vill inte visa artister eller publik någon solig sida av sommaren, och den mest kända av de uppträdande artisterna – Melodifestival-artisten Anton Ewald – utbrast:

– När jag var här i fjol regnade det och det regnar denna gång också.

Annons

Även om han fick föreställningen om Borås som en regnig stad bekräftad så verkade han gilla läget. Han inledde med hiten från Melodifestivalen i fjol, Begging, och spelade bland annat låten Prison från skivan som släpptes tidigare i somras. Den hårda slitet för att nå berömmelse och uppskattning som artist visade han när berättade om hur dagen varit.

– Jag bilade från Sollefteå i morse för att kunna uppträda här.

Förutom ett antal andra nya artister, däribland nykläckta artisten Oliva från Alingsås med debutsingeln Meet your mother – vars mor också stod i publiken – ordnades talangtävlingen Stjärnskottet. Tre gick till final: Moa Erlandsen, Elin Andersson och Moa Lindberg. Och de gjorde sitt bästa för att med känslofyllda röster beveka publik och jury och samtidigt nonchalera åskovädret. Det blev Moa Erlandsen som vann med en version av Christina Aguileras Beautiful och i höst kommer att få sjunga i riksfinaltävling.

– Jag är 13 år och bor i Varberg och tog mig hit när jag hörde om tävlingen.

Blir det som hon hoppas kommer vi att få höra mer om henne i framtiden.

– Jag har alltid velat bli artist.

Valdemar Lönnroth
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons