Annons

Ett år för oprovocerat knivöverfall

En 21-årig boråsare har dömts till ett års fängelse för att ett oprovocerat knivöverfall på en vilt främmande person på öppen gata i Borås.
Borås • Publicerad 26 februari 2009

Offret skulle åka på solsemester nästa dag och skulle bara hämta en bilnyckel hos sin bror när 21-åringen plötsligt klev ut ur en parkerad bil och började ropa hotelser efter honom. När offret inte stannade sprang 21-åringen ifatt honom och började överösa honom med knytnävsslag. Under tumultet tog 21-åringen även fram en kniv och högg den andre två gånger i ryggen. Knivhuggen blev inte särskilt djupa, men orsakade svåra smärtor och nedsatt rörlighet i flera veckor. Semesterresan fick offret ställa in.

Vid rättegången i Borås tingsrätt påstod 21-åringen att han bara handlat i nödvärn, men flera vittnen stödde offrets version.

21-åringen dömdes för grov misshandel, narkotikabrott, rattfylleri och olovlig körning. En tidigare villkorlig dom för flera brott upphävdes i och med de nya brotten och straffet blev sammanlagt ett års fängelse. Dessutom ska han betala drygt 23 000 kronor i skadestånd till offret.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons