Annons

Enhetschefen: ”Jag välkomnar patienter att föda i Borås”

Det finns ingen risk för att patientsäkerheten hotas i sommar. Det menar enhetschefen på Kvinnokliniken i Borås, som inte håller med barnmorskorna.
Borås • Publicerad 23 april 2011

– Vi försöker säkerställa den medicinska säkerheten och personalens behov när vi lägger schemat och vi kommer att klara detta, säger Serney Bööj, verksamhetschef på kliniken.

Genom att fördela barnmorskorna mellan avdelningarna på kliniken och försöka rekrytera fler, menar hon att det kommer att finnas tillräcklig bemanning i sommar.

Annons

– Jag välkomnar patienter att föda i Borås. Det är en av Sveriges bästa förlossningsavdelningar. De som jobbar gör ett fantastiskt arbete.

Men personalen känner sig utnyttjade och tycker inte att ni har lyssnat eller gjort tillräckligt?

– Där står ord mot ord. Jag har lyssnat och kommunicerat med dem och det gör mig ledsen att de inte känner sig hörda. Det är tråkigt att det inte finns fler barnmorskor att rekrytera, men det kan inte jag råda över.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons