Annons

Enfiligt på Kungsbron under tio veckor

I tio veckor kommer trafikanterna att få nöja sig med enfiligt på Kungsbron.
Under två dagar har en stor byggkran begränsat trafiken på bron.
I dag försvinner den och alla filer blir tillgängliga - men bara tillfälligt.
Borås • Publicerad 7 februari 2013
Foto: Anders Robertsson

I dag återställs trafiksituationen på Kungsbron. Kranen, som under dagarna förflyttat brobalkar till nybyggnationen av 160 studentbostäder, försvinner – samtidigt som samtliga fyra filer kommer att öppnas.

Men om mindre än en månad är det dags igen. Då dröjer det tio veckor innan trafiken kan flyta på som vanligt igen.

Annons

– Söndag vecka nio, på kvällen, då stänger vi av igen. Då skall vi montera huset och det kommer att dröja fram till vecka 20 innan vi är klara, säger Martin Ström, platschef på Skanska.

Framkomligheten i det fria körfältet var begränsad under en kortare period på onsdagsförmiddagen.

– Det känner jag inte till alls. Tanken är att vi ska hålla oss innanför vårt område och att trafiken skall kunna flyta på.

Den här gången har man delvis klarat arbetet utan trafikvakt. Så blir det inte under den kommande arbetsperioden på bron.

– Då kommer vi ha en trafikvakt hela tiden. Vi kommer att ha lastbilar som fraktar material åt oss. Vakterna kommer bland annat att se till att ingen följer efter dem in i vårt område.

Kommunen uppmanar nu trafikanterna att välja andra vägar i den mån det är möjligt.

– Det här kommer givetvis att öka på restiden några minuter. Främst är det under morgon– och kvällstimmarna. Det här är baksidan av medaljen när kommunen växer, men det är ju bara tillfälligt, säger Micael Johansson, trafikingenjör på gatukontoret i Borås.

Jonas Möller
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons