Annons

En häktad efter raketdåd

Den 18-årige boråsare som misstänks ha misshandlat en entrévärd och tryckt in en raket i munnen på en kvinna häktades på fredagseftermiddagen.
Borås • Publicerad 4 januari 2008
18-åringen häktades misstänkt bland annat för händelsen då en kvinna fick en raket stoppad i munnen.
18-åringen häktades misstänkt bland annat för händelsen då en kvinna fick en raket stoppad i munnen.Foto: Lennart Granberg

Killen nekar till anklagelserna. Men enligt Borås tingsrätt är han på sannolika skäl misstänkt för grov missahandel, grovt olaga hot och ofredande.

En 17-årig kompis till honom som också begärts häktad har nu släppts. Det krävs så kallade synnerliga skäl för att häkta någon som inte fyllt 18 år.

Annons

– Det har kommit fram nya uppgifter som gör att de synnerliga skälen fallit bort, säger kammaråklagare Stefan Johansson.

18-åringen är tidigare dömd för misshandel och figurerar i brottsutredningar mot ett ungdomsgäng som härjat i Borås.

Även på nyårsaftonen var han och 17-åringen med i ett gäng som sköt raketer mot folk vid vattentornet och ställde till bråk i centrum.

18-åringen häktades för grov misshandel av en entrévärd vid kårhuset och för olaga hot och ofredande mot kvinnan som fick raketen i munnen.

– Ofredandet har att göra med att han sa vissa saker och kysste henne på ett provocerande sätt, förklarar Stefan Johansson.

Entrévärden vid kårhuset fick sår och svullnader på huvud och armar. Han blev sparkad och slagen mot huvud och kropp. Mannen klagade på huvudvärk, men klarade sig utan allvarliga skador.

Händelsen med kvinnan och raketen inträffade när folk samlats vid vattentornet för att fira tolvslaget.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons