Annons

Elsies mål togs inte upp i hovrätten

Elsie Olin Borglin förlorade striden mot Västra Götalandsregionens inköpsenhet, Westma.
Borås • Publicerad 22 december 2008

Göta Hovrätt vägrar nämligen ta upp målet om de felaktiga droppaggregaten som levererats till hennes näringslösning.

I Mariestads tingsrätt förlorade Elsie Olin Borglin, 77, målet mot Westma, dit hon drivit ärendet sedan hon inte fått upprättelse för felaktiga leveranser och undermåliga droppaggregat som hon fått av regionen.

Annons

Elsie Olin Borglin hade stämt Westma på 20?500 kronor för merkostnader och olägenheter hon haft som följd av den dåliga utrustning till sin näringslösning som Westma för sett henne med.

De vittnen hon kallat till tingsrätten gav henne dock inget stöd. Hon förlorade målet och tilldömdes betala regionens rättegångskostnader på 12?825 kronor, sedan hon avvisat regionens erbjudande om förlikning med motsvarande belopp.

–Jag får väl acceptera att jag förlorat målet, men inte min heder, säger Elsie Olin Borglin, sedan Göta hovrätt meddelat att man inte beviljar prövningstillstånd.

Som en ren formalitet sänder hon dock en överklagan till Högsta domstolen.

Elsie Olin Borglin säger också att att hon ämnar skriva till Domstolsverket och begära nedskrivning av det belopp som Västra Götalandsregionen vill ha som ersättning för sina rättegångskostnader.

Eva-Christina Wiel-Hagberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons