Annons

Elfsborgssupporter dömd för spottloska mot polisman

En Elfsborgssupporter som åtalats för att ha spottat en polis i ansiktet dömdes på tisdagen till 50 dagsböter och 5 000 kronor i skadestånd.
Borås • Publicerad 4 mars 2014

23-åringen fälldes för förgripelse mot tjänsteman, men frikändes för brott mot maskeringsförbudet som han också stod åtalad för.

Mannen förnekade att han spottade mot polisen, fast enligt domen är det styrkt att det var han. Det "stöds entydigt" av utredningen, anser Borås tingsrätt.

Annons

BT har tidigare berättat om händelsen i samband med matchen mot Helsingborg i slutet av september förra året. Det blev stökigt när Elfsborgssupportrar skulle marschera mot Borås arena och attackerades av en falang som hörde till motståndarlaget.

Lite senare, utanför arenan, blossade ett nytt bråk upp och det var då en polis blev spottad.

Under rättegången visades en videofilm som visar hur han fick en spottloska i ansiktet av en Elfsborgssupporter. På filmen är det svårt att avgöra vem som spottade och den drabbade polisen såg inte själv varifrån loskan kom.

Men 23-åringen pekades ut av en annan polis som tidigare pratat med mannen och kände igen honom.

Enligt domen utsattes polismannen för en så allvarlig kränkning att han ska ha skadestånd. Han blev bespottad inför kollegor och allmänhet och träffades av saliv i ögon och mun, skriver tingsrätten.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons