Annons

Eleverna: Vi ville krossa rasismen

Eleverna kände sig hotade. SD-politikern blev skrämd och ringde polisen. Två bilder av ett hotfullt möte i valrörelsen.
Borås • Publicerad 11 september 2010

Det är en vanlig dag vid valstugorna på Stora torget. Samhällselever från Bäckängsgymnasiet samlar material till sitt skolarbete. Sverigedemokraternas Krister Marconi står vid partiets torgbord, när eleverna kommer för att ställa frågor och diskutera partiets politik.

Men bilderna av händelseförloppet går kraftigt isär.

Annons

– Vi ställde kritiska frågor, men under diskussionen blev han arg. Han tog upp en kamera och fotograferade oss. Sedan hotade han att polisanmäla oss. Det var väldigt obehagligt, säger en av eleverna.

Krister Marconi menar att det var eleverna som var hotfulla. Att de omringat hela bordet och trots tre–fyra tillsägelser vägrat gå sin väg.

– När de uttalat flera renodlade hot mot mitt liv tog jag fram kameran för att dokumentera vilka de var och ringde polisen, säger han.

Till polisen uppgav Krister Marconi att ungdomarna hotat att ”plocka honom”. Bäckängseleverna menar att SD-politikern ljög.

– Det vi hade sagt var att vi ska krossa rasismen, säger en av eleverna.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons