Annons

Elever var osams - slogs på Viared

Gymnasieelever på en skola i Borås kom överens om att göra upp. De åkte ut till Viared och slogs med basebollträ och kniv.
Borås • Publicerad 6 november 2014

De två eleverna hade en längre tid varit i konflikt med varandra och vid en lektion i våras var det dags igen. De har inte tidigare varit fysiska sammandrabbningar utan muntliga. På en parkering utanför skolan kom de överens om att träffas vid Viared för att prata om det. De åkte i varsin bil. Ytterligare tre skolkamrater åkte med.

Framme i Viared steg de två eleverna ur sina bilar varpå ett slagsmål med sparkar och slag utbröt. En av dem, 18-åringen, tog fram ett basebollträ i aluminium ur sin bil, och slog den andra enligt vittnesuppgifter flera gånger. Den andre, 22-åringen, gick då till sin bil och hämtade vad som i domskälen anges vara en kniv. En av elevernas kamrater försökte gå emellan för att lugna ner situationen men blev då knivskuren i armen. När de upptäckte att en person var knivskuren lugnade alla ner sig.

De båda männen döms nu för gärningarna. 18-åringen döms för misshandel till villkorlig dom med samhällstjänst i 75 timmar. 22-åringen döms för misshandel till villkorlig dom med samhällstjänst i 170 timmar. Om fängelse istället hade valts som påföljd hade männen straffats med fängelse i två respektive sex månader.

Therece Tilly
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons