Annons

Efter flygkraschen: "Inte säkert vi får veta vad som hänt"

I tisdags höll Borås Ultralätt Flygklubb ett informationsmöte angående flygolyckan i torsdags.
Borås • Publicerad 10 april 2008

– Det är inte säkert att vi någonsin får veta vad som hänt, säger informationsansvarige Peter Gränström.

Planet som störtade i havet utanför Onsala i torsdags tillhörde Borås Ultralätt Flygklubb. Piloten tros ha omkommit omedelbart i samband med kraschen, och var ensam ombord på planet vid olyckstillfället.

Annons

– Trycket från våra medlemmar och även från andra att få veta vad som hänt är enormt stort, säger Peter Gränström.

Därför höll flygklubben igår ett informationsmöte där styrelsen redovisade alla de fakta som hittills framkommit.

– Vi är till 99 procent säkra på nedslagsplatsen, och man har hittat en oljefläck där. Räddningsmanskapet har också hittat en jacka och en plånbok. Det är ungefär vad vi vet hittills, säger Peter Gränström.

Han berättar också att mycket tyder på att olyckan skedde i mycket hög hastighet och att polis och kustbevakning just nu söker i området med en så kallad sjöuggla, alltså en liten fjärrstyrd undevattensrobot.

– Än så länge har de inte hittat något, men det är inte mer än 30 meter djupt vid nedslagsplatsen, så vi har goda förhoppningar om att de kommer att hitta vraket.

Patrik Westerlund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons