Annons

Efter branden i Frufällan: "Ligger fortfarande och pyr"

Ännu bevakar räddningstjänsten bråten efter branden som fortfarande glöder.
Borås • Publicerad 22 juli 2014
Foto: Bengt Lagerstedt

Det bidrar till att den tekniska undersökningen på platsen dröjer.

– Det ligger och pyr i både väggar och tak, och även på platser som är svåra för oss att komma åt. Vi kommer antagligen behöva stanna kvar och bevaka över natten, säger Niklas Ignell vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Annons

De svåra skadorna som villa utsattes för försvårar nu polisens utredningsarbete.

– Det är helt enkelt för varmt på platsen fortfarande. Våra tekniker kommer antagligen inte kunna göra någon undersökning förrän på onsdag, säger Ulf Andersson, inre befäl vid Boråspolisen.

Händelsen rubriceras som mordbrand.

– Eftersom vi inte helt säkert vet hur branden uppstått måste vi göra den rubriceringen så att vi kan gå vidare med en teknisk undersökning, säger Roland Offesson, inre befäl vid polisen i Borås.

Larmet om att det brann i en villa i Frufällan inkom strax innan klockan 18 i går kväll.

Branden startade enligt uppgift i bostadens bastu och spred sig därefter snabbt i huset.

När räddningstjänsten anlände till platsen var villan redan övertänd och bortom all räddning.

– Vi började med utvändig släckning och gick efter en stund in med rökdykare för att komma åt effektivare, säger Andreas Leandersson på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Personer från familjen var hemma när branden bröt ut, men alla klarade sig oskadda.

Live-published photos and videos via Shootitlive(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.borastidning.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())

 

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons