Annons

Dumpade helt kök – på annan persons mark

Olaglig avstjälpning kostar kommunen tusentals kronor om året.
Borås • Publicerad 27 juni 2014
Foto: Jan Pettersson

I veckan har ett helt kök dumpats på Eva-Karin Krantzs mark.

– Jag blir förbannad säger hon.

Annons

Eva-Karin Krantz bor i Nordtorp, mellan Sandared och Sandhult. Vi kör längs en liten grusväg för att komma fram till dumpningsplatsen och fortsätter till fots in på en mindre skogsväg som ligger ganska dold mellan mindre träd. Snart ser vi färska spår efter en bil i gräset.

Lite längre bort, på båda sidor om en motionsslinga 100 meter in i skogen, ligger köket. Luckor, diskbänk, kran, bänkskiva, rör och annan tillhörande bråte såsom skruvar och skåpsknoppar.

När hon upptäckte det dumpade köket blev hon bedrövad och hon tycker att det är ofattbart att någon slänger avfall i skogen.

– Jag förstår det inte, när vi har så fina möjligheter med återvinningsstationer. Är Boda stängt så brukar ju Lusharpan var öppen och vice versa. Eller så är det kanske någon som anlitat en oseriös hantverkare som inte ville betala för att slänga.

Bland bråten ligger också skärvor som djur kan skada sig på och Eva-Karin Krantz hoppas nu att någon ska känna igen köket.

– Jag vet inte hur de tänker, att naturen ska ta hand om detta själv? Man gör inte så här.

Hon är trött på folk som begår brott på hennes marker. Förra året hittade hon en marijuanaodling i skogen.

Den gången tog hon kort och gjorde en polisanmälan, men det hände inget.

– En tid senare var odlingen skörad.

Läs hela artikeln i dagens papperstidning eller i eBT.

Tobias Hjelm
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons