Annons

Dubbeljobbade vid SÄS fick sluta

Den högt uppsatta sjuksköterskan var chef, hade två omfattande extrajobb och var samtidigt jourhavande.
Borås • Publicerad 15 januari 2010

Efter Borås Tidnings avslöjande gjorde SÄS en utredning. Idag arbetar sjuksköterskan inte längre kvar.

Sjuksköterskan kunde arbeta både dag och natt, ibland flera dygn i sträck. Förutom chefsjobbet på heltid extraknäckte sjuksköterskan både åt kommunen och en sjukhusavdelning. Samtidigt som extraknäcket pågick hade chefen beredskap inom en akut och livsviktig verksamhet.

Annons

Efter BT:s granskning i höstas stängde SÄS av sjuksköterskan under utredningstiden.

– När arbetsgivaren hade kartlagt och samlat in fakta fann sjuksköterskan för gott att sluta, säger den personaladministrativa chefen Jan Börjesson.

Det var inte tillåtet att arbeta på det vis sjuksköterskan gjorde.

– Det innebär ett brott mot anställningsavtalet. Du kan inte uppbära lön från två ställen samtidigt och du kan inte vara på två ställen samtidigt, säger Börjesson.

SÄS gjorde en omfattande utredning av chefen och gick bland annat igenom fakturor.

– Men det fanns inga andra oegentligheter vad det gäller inköp, ekonomi eller annat. ?Sjuksköterskan är inte polisanmäld och SÄS kommer inte heller att kräva några pengar tillbaka.

Så här förklarar Börjesson att sjuksköterskan inte blir återbetalningsskyldig:

– Sjuksköterskan valde att sluta och då lägger inte vi några motsvarande krav. Vad som hade hänt om sjuksköterskan inte slutat vill Börjesson inte gå in på.

Anne Bengtsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons