Annons

Döms för en av två mordbränder

I dag föll domen mot den 45-åriga man som åtalats för två mordbränder på Göta och Druvefors.
Borås • Publicerad 13 maj 2013
Foto: 

Han frias för branden på St. Birgittas krykogård, men döms till fängelse i två år för branden på Kellgrensgatan tidigare samma kväll.

Den var den femte april som 45-åringen tände eld på en container fylld med papper och plast utanför en affär på Kellgrensgatan. Branden kunde dock släckas snabbt av personer i närheten. För denna brand döms mannen till två års fängelse och 20 000 kronor i skadestånd till butiksinnehavaren.

Annons

45-åringen från Borås stod också åtalad för en brand på St. Birgittas kyrkogård där arbetsmaskiner och fordon till ett sammanlagt värde av två miljoner kronor förstördes. För denna brand kunde dock 45-åringen inte fällas i brist på tillräckliga bevis.

Mannen har varken erkänt eller förnekat händelserna med hänvisning till att han var väldigt berusad vid tillfället och därför inte minns någonting.

Signe Oskarsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons