Annons

Dom efter stort ungdomsbråk på Varbergsvägen

Ett slagsmål vid en busshållsplats på Varbergsvägen mellan flera tonårskillar får nu sitt rättsliga efterspel.
Borås • Publicerad 1 september 2010

Upprinnelsen var ett bråk på en fest i en bostad tidigare på kvällen, där ett par av killarna var närvarande.

Vid busshållsplatsen på väg hem ska sedan två av killarna åter ha råkat i bråk med ett par av killarna från festen samt ytterligare två killar som anslutit. Uppgifterna om vad som sedan hände går i sär. Två personer blev misshandlade med sparkar och slag med tandskada, svullnader och sårskador som följd.

Annons

Tingsrätten konstaterar dock att alla de sammanlagt sju inblandade troligen varit mer eller mindre inblandade i handgripligheter, inklusive de båda målsägande. Flera av omständigheterna är svåra att klarlägga och bevisa. Endast en av de tilltalade pojkarna döms – till ungdomstjänst för misshandel.

Två av de andra döms också för våldsamt motstånd för sitt agerande då polisen skulle gripa dem.

De båda sistnämnda, 16 respektive 17 år döms också för att ha misshandlat en och samma man på McDonalds på Stora Brogatan respektive på Sandwalls plats.

17-åringen döms också för en misshandel i Stadsparken i slutet av förra året.

17- och 16-åringen döms båda till ungdomsvård.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons