Annons

DO: Hon diskriminerades på Sheraton

Diskrimineringsombudsmannen (DO) slår fast att Diana Nyman utsattes för diskriminering då hon avvisades från frukostbuffén på hotell Sheraton i Stockholm.
Borås • Publicerad 4 november 2014

– Det är viktigt att DO tar upp fall som rör just romer, säger Diana Nyman precis innan hon ska tala på integrationsdagen hon i Borås.

Diana Nyman säger att DO har varit dåliga på att just driva fall då diskriminering drabbar romer.

Annons

–Vi vet att det finns en utbredd antiziganism. Det är viktigt att DO belyser och medvetandegör att det är något olagligt.

Då, i mars, var Nyman inbjuden som regeringens gäst, hon skulle vara med och tala när den så kallade vitboken presenterades. Dagen som skulle ha blivit starten på något nytt innebar ännu en dag av diskriminering för Diana Nyman. Hon var gäst på hotellet, hennes frukostbuffé var betalt och ändå avvisades hon ur matsalen.

– Man blir aldrig immun mot kränkningar. Jag kände mig som en andra klassens medborgare.

DO slår fast att hon har särbehandlats och att detta har samband med hennes etniska tillhörighet. DO ska också stämma Sheraton.

Anne Bengtsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons