Annons

Digert program 2008 för boende och turister i Borås

Redan den 2 mars startar årets aktivitetsprogram för turister och boråsare.
Borås • Publicerad 29 februari 2008
Annika A. Andersson Borås Stads Turistbyrå och Fritidschef Hans Forsman Fritids och turistnämnden presenterar "Upptäck Borås 2008". Ett program både för boråsare och turister.
Annika A. Andersson Borås Stads Turistbyrå och Fritidschef Hans Forsman Fritids och turistnämnden presenterar "Upptäck Borås 2008". Ett program både för boråsare och turister.Foto: PeGe Johansson

I ett samarbete mellan Borås Stads förvaltningar, Svenska Kyrkan, Friluftsfrämjandet, Studiefrämjandet, Museer och Turist och kongressbyrån har man samlat ihop massor av aktiviteter som händer i Borås fram till 28 december.

Solen strålade över Rådhusterassen då fritidschefen Hans Forsman och hans medarrangörer presenterade ett digert program för både turister och boende i Borås.

Annons

Programmet består av Söndagsvandringar i skog och mark, guidade turer på kyrkogårdar, Påskvandring i Gustav-.Adolfs kyrkan, föredrag av Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson, tillika "Boråsambassadör" -"Elfsborgs väg mot framgång", Familjedag i Stadsparken,. med massor av aktiviteter allt ifrån poesiläsning till hundsulkky för barn.

I helgen 16-18 maj stort kulturevenemang "Walking to Borås" Pinocchio kommer till stan. Stadsträdgårdsmästaren StenAnders Jöne har gjort ett digert sommarprogram som börjar med beskärning av träd till den populära skördefesten.

Kyrkan hart även i år "Dramatiserade kyrkogårdsvandringar bland kända boråsare". Under året blir det också en hel del musikarrangemang Jan Hjalmarsson fortsätter med de populära "Musik i Kyrkparken, intill Gustav Adolfskyrkan".

Totalt rör det sig om 107 olika arrangemang mellan 2 mars till 28 december.

Den som vill, ha detaljerat program över hela årets kan få en broschyr på Turist och kongressbyrån, vid Folkan på Österlånggatan.

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons