Annons

"Det räcker inte att ligga i soffan"

Boråsare mot rasism, Ung Vänster och SSU manifesterade i dag mot normaliseringen av rasism.
Borås • Publicerad 17 september 2014
Hicham El-Horr från Ung Vänster manar antirasister att hålla samman och stå upp för sin åsikt. "Det handlar om att jobba mot rasism varje dag vid köksbordet, i skolan och på jobbet", säger han.
Hicham El-Horr från Ung Vänster manar antirasister att hålla samman och stå upp för sin åsikt. "Det handlar om att jobba mot rasism varje dag vid köksbordet, i skolan och på jobbet", säger han.Foto: Lennart Magnusson

– Folk måste organisera sig. Det räcker inte att ligga i soffan och ha åsikter, säger Alice Holmstedt i Ung Vänster.

Ett par hundra människor samlades vid antirasisternas vajande flaggor på Stora torget för att lyssna till talen, som vittande om djup besvikelse över Sverigedemokraternas stora valframgångar.

Annons

Hicham El-Horr från Ung Vänster manade riksdagspolitikerna att växa upp och ta ansvar istället för att fastna i meningslösa diskussioner huruvida asylsökande kostar eller genererar pengar.

– Mänsklighet handlar om att ta hand om varandra. Mänsklighet kan inte räknas i pengar, säger han.

Hans lösning mot rasism är att bygga ett klasslöst och jämställt samhälle. Och han betonade vikten av att antirasister håller ihop oavsett politisk hemvist.

– Om vi inte håller ihop så vinner rasismen, säger Hicham El-Horr.

Åtskilliga kommentarer efter söndagens val har gått ut på att SD:s ökning till 13 procent beror på att inget annat parti vågar prata om problemen som följer ökad invandring.

– Jag tror inte att det handlar om migrationsfrågan, utan att många väljare inte känner sig tillräckligt lyssnade i andra frågor. Ett exempel är att politikerna inte gör något åt problemet med utländska chaufförer som kör till underpriser i lastbilsbranschen, säger Leo Barbosa från Boråsare mot rasism.

Hannele Parviainen
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons