Annons

"Det är väldigt turbulent"

Flygen till och från Tel Aviv i Israel är inställda, sedan en missil slog ner i närheten av den internationella flygplatsen tidigare i veckan.
Borås • Publicerad 24 juli 2014
Foto: 

Många passagerare väntar på att få åka hem, däribland en boråsare.

– Det är väldigt turbulent, säger hon till BT.

Annons

Boråsaren, som vill vara anonym, befinner sig i Tel Aviv för att hälsa på sina släktingar. Hon skulle egentligen ha åkt hem den 17 juli, men flygningen ställdes in på grund av oroligheterna i landet.

I onsdags, en dag efter att en missil slagit ner i närheten av flygplatsen, skulle hon ha gjort ett nytt försök. Men även det planet blev inställt. Både SAS, Norweigan, KLM, Lufthansa Air France, Delta, US Airways och United Airlines ställde in sina flyg i samband med händelsen.

– För mig är det ingen panik att åka hem. Jag har släkt och vänner här som behöver moraliskt stöd. Det är väldigt turbulent. Under de här veckorna jag har varit här har vi varit utsatta för flygangrepp, jag har hört bomber detonera och fått springa in i skyddsrum, säger hon.

Samtidigt fortsätter vardagen. Folk går till jobbet, berättar hon.

– För det mesta är det lugnt och stilla, men det är krig, säger hon.

Boråsaren har blivit ombokad till ett tredje flyg som ska lyfta i dag. Enligt Aftonbladet kan hundratals skandinaver vara strandade i Tel Aviv.

Anna Liljemalm
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons